top of page

 MB Elämäntaidon valmentaja® v. 2014,

MB Master Coach® v. 2015 ja

EIF Enneagrammiohjaaja® v. 2015. 

Mindfulness Työssä -ohjaaja v. 2016

Lasten ja nuorten .b -ohjaaja v. 2016

( Mindfulness in Schools Program)

Olen viulisti, valmentaja, aviopuoliso ja kolmen pojan äiti. Elin aikaisemmin suorituskeskeistä ja täydellisyyteen pyrkivää elämää. Halusin olla samaan aikaan hyvä äiti, puoliso ja työssäni menestyvä muusikko, jolla on kunnianhimoisia päämääriä. Tiettyyn pisteeseen se onnistuikin, mutta tuntui myös hyvin stressaavalta. Janosin muutosta. Etsin ulospääsyä kierteestä, joka nakersi minua sisältä päin. Jotain oli tapahduttava. Ymmärsin, että minun oli vihdoin aika tutustua lähemmin henkilöön Satu Savioja. 

 Olin asettanut aikaisemmin itselleni aika ajoin koviakin tavoitteita. Innostuin toteuttamaan niitä, kunnes taas olin lähtökuopassa.  Stressaantuneena en päässyt eteenpäin.

 

Aloitin lopulta valmentajakoulutukseni kannustavan ja upean Marika Borgin koulutuksessa. Toivoin saavani itselleni ennenkaikkea toisen ammatin, mutta myös jotakin, joka saisi minut ymmärtämään elämäntehtääväni.

Kävin läpi uskomus-ja tunnepolkujani ja  tein lukuisia tehtäviä ja harjoitteita opettajani lempeässä ohjauksessa. Tutustuin itseeni  itsetuntemustyökalu enneagrammin avulla, tietoisen läsnäolon harjoituksilla sekä meditoimalla. Sain paljon uusia työkaluja omaan kasvuprosessiini.

Kysymykset, kuka minä olen ja mitä minä oikeasti haluan, avasivat minulle aivan uuden näkökulman. Voisinko alkaa suhtautumaan itseeni vähän myötätuntoisemmin ja lempeämmin?

Minua alkoi todenteolla kiinnostaa ihmisten erilaisuus, ja se miten eri tavoin me lähtökohtaisesti ajattelemme ja toimimme esim. vuorovaikutuksessa toistemme kanssa. Tämä näkyi ja tuntui myös työssäni orkesterissa  100 erilaisen ihmisen kanssa. Enneagrammi-opettajani Viivi Pentikäinen opetti minut ennenkaikkea tykkäämään vähän  enemmän itsestäni.

Oivalsin opiskellessani, että tärkeintä on oppia tuntemaan ja hyväksymään itsensä ja se, ettemme voi muuttaa toisia ihmisiä. 

Erilaisuuden ymmärtäminen enneagrammin avulla avasi minulle aivan uudet näkymät työkavereihin, läheisiini ja muihin ihmisiin.

Jatkoin opintojani mindfulness-ohjaajaksi hyväksyvän ja ihastuttavan Taina Siukolan ohjauksessa. Sisällytin jokapäiväiseen elämääni säännölliset tietoisen läsnäolon harjoitukset, jotka ovat auttaneet minua erityisesti stressinhallinnassa ja haastavissa tilanteissa. Viulistinammatissani nämä mindfulness-harjoitukset toimivat yhtenä osana konserttiin valmistautumista. 

Työni viulistina orkesterissa alkoi taas tuntua voimaannuttavalta. Äitinä opin olemaan paremmin läsnä lasteni kanssa. Aloin ymmärtää paremmin puolisoani ja arvostaa häntä juuri sellaisena kuin hän on. Jos minulla on tavoite, pyrin miettimään, mitä oikeasti haluan tavoitteella saavuttaa. Tästä kaikesta on seurannut omaan elämääni paljon tyytyväisyyttä ja hyvää oloa.  

Matkan varrella monet tavoitteistani alkoivat toteutua tai ne saivat suunnan, joka sopi minulle.

Nykyisin minulla on sellainen uskomus, että  kaikki on mahdollista, kun opimme suhtautumaan myötätuntoisesti itseemme ja toisiin ihmisiin. 

Valmennukset aloitettuani tiesin, mitä haluan tehdä: soittaa ja auttaa toisia ihmisiä.

Nämä asiat ja perheeni tekevät minut onnelliseksi.

Satu esiintymisjannitys
bottom of page